GenelKategori

İşletme kurmak için hazır mısınız? Başlamadan önce bilmeniz gerekenler

Okuma süresi: 20 dk
Jennifer Friedman

İşletme Kurmak İçin Hazırmısınız? Başlamadan önce bilmeniz gerekenler

Fikrinizi bir sonraki adıma taşımaya karar verdiğiniz için tebrikler! Heyecanlı bir yolculuk sizi bekliyor. Yeni bir işletme kurmak için yapılacak listenizi gözden geçirirken başlangıç aşamasının yoğun bir dönem olacağını fark edebilirsiniz. İş fikrinizi değerlendirdikten, piyasayı ve potansiyel müşteri tabanınızı araştırdıktan ve başlangıç maliyetlerinizi belirledikten sonra, sıradaki adımları atmaya hazır olacaksınız.

Başlangıç sürecinde bir şeyleri gözden kaçırmamanıza yardımcı olmak için “işletme kurmak için hazır mısınız?” listesi oluşturduk.

Hazırladığımız listede kuruluş ve işletme ruhsatlarından vergi numarasına, marka kimliğinizi bir alan adıyla güvenceye almaktan işletmeniz için bir web sitesi kurmaya kadar, başlamanız için atmanız gereken bütün adımlar bulunuyor.

Sürecinizi ve tamamladığınız adımları takip ederek işletmenizi doğru bir şekilde kurabilir, daha en başından başarıya hazırlanabilirsiniz.

Bir işletme kurmak için hazır mısınız?

Sıfırdan bir iş kurmak biraz zor olabilir. Fikrinizi son haline getirmek, iş planı hazırlamak, gerekli ruhsat ve izinlere başvurmak gibi dikkate almanız gereken pek çok şey var. İş kurma telaşı içinde önemli bir adımı atlamak istemezsiniz. İşte doğru tarafa yönelmenize yardımcı olacak temel bir kontrol listesi:

  1. İşletme kurmak: Bir işletme fikiri bulun
  2. Fikrinizi doğrulamak için pazar araştırmasını yapın
  3. Bir iş planı oluşturun
  4. Finansmanınızı hazırlayın
  5. Hukuki Yapınızı Araştırıp Oluşturun
  6. İşletmenizi kaydedin ve gerekli lisansları alın
  7. Bir ticari banka hesabı açın
  8. İşletme sigortası alın
  9. Markanızın temellerini oluşturun

Konu yeni bir işletme kurmak olduğunda hazırlık yapmak en önemli unsurdur. Şimdi kontrol listemizdeki ana adımların neler içerdiğine daha ayrıntılı göz atalım.

1. İşletme kurmak: Bir işletme fikiri bulun

işletme fikri

Her şeyden önce, sürdürülebilir ticari başarının tadını çıkarmak için, yalnızca uygulanabilir değil aynı zamanda tutku duyduğunuz bir iş fikri bulmalısınız.

Aklınızda kısa bir iş fikirleri listesi varsa, küçük bir pazar araştırması yaparak biraz daha derine inin. Potansiyel nişinizdeki markalara bakın ve genel satışlara veya büyüme verilerine dayalı genel talebe bakarken tüketicilerinin onlarla nasıl etkileşim kurduğunu öğrenin.

Bunu yapmak size kendi iş fikirleriniz için ilham verecektir. Pazar ve rakip araştırmalarınızla donanmış olarak aşağıdakileri dikkate alarak fikirlerinizi geliştirebilirsiniz:

  • Neye tutkuyla bağlıyım?
  • Özel becerilerim ve uzmanlığım nelerdir?
  • En çok hangi konu hakkında tutkuluyum?
  • Potansiyel alanımdaki ürün veya hizmetleri fizibil bir şekilde satabilir veya tanıtabilir miyim?
  • Öne çıkmak için alışılagelmiş iş fikirlerine veya konseptlerine nasıl benzersiz bir bakış açısı katabilirim?
  • Potansiyel nişim veya pazarımdaki hangi boşluklardan veya zayıflıklardan yararlanabilirim?

Kendinize bu soruları sorun; sonunda sizi uzun vadede meşgul edecek ve ilham verecek, aynı zamanda ölçeklenme potansiyeline sahip bir iş fikrine ulaşacaksınız.

İlşkin: 2023 için düşük bütçeyle başlatması kolay küçük işletme fikirleri

2. Fikrinizi doğrulamak için pazar araştırmasını yapın

araştırma yapmak

Sağlam bir iş fikrine ulaştığınızda, bunun ayağı olup olmadığını görmeniz gerekir. Bu durumda pazar araştırması kavramına değinmiş oluruz ama şimdi biraz daha derinlere inelim.

İş fikirleri için beyin fırtınası yaparken, yüzeyi çizmiş olacaksınız. Ancak konseptinizi gerçekten doğrulamak için hem sektörünüzün hem de hedef kitlenizin derinliklerine inmelisiniz. Sektör içgörülerini ve verilerini toplamanın yanı sıra, ideal hedef kitlenizi temsil eden alıcı kişilikleri de oluşturmalısınız.

Operasyonun bu aşamasında pazar analizinin yanı sıra kapsamlı pazar araştırması yapmak da önemlidir. İşte dikkate almanız gereken bazı pazar araştırması ve analiz fikirleri:

  • Kanallar (telefon, e-posta, sosyal medya, mobil uygulama vb.) genelinde tüketici anketleri gerçekleştirin.
  • Hedef kitlenizin markanızı nasıl algılayabileceğini ve neler sunabileceğinizi daha iyi anlayabilmek için odak grupları düzenleyin.
  • Hedef kitlenizin sosyal medyada potansiyel rakiplerle nasıl etkileşimde bulunduğunu ve çevrimiçi olarak tartıştıkları ilgili konuyu gözlemleyin.
  • Tüketici satın alma modellerinin yanı sıra satış eğilimlerini de ortaya çıkarmak için hedef pazarınızla ilgili genel verileri keşfedin. Bu, iş planlamanıza kesin bir yön verirken fikrinizi doğrulamanıza yardımcı olacaktır; bu da bizi bir sonraki noktaya getirir.

3. Bir iş planı oluşturun

plan oluşturma

Artık fikriniz doğrulandı ve hedef pazarınıza hakim oldunuz, planlamaya başlamanız gerekecek. Bir işe nasıl başlayacağınızı bilmek söz konusu olduğunda, planınızı metodik olarak geliştirmek hayati bir beceridir. İşte süreci bir patron gibi yönlendirmenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

  • “Nedeninizi” düşünün. Bu, işinizi kurma konusundaki temel motivasyonlarınızın yanı sıra neyi başarmak istediğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Marka misyonunuzu ve yaptıklarınızı temsil eden eylem veya girişim planlarının ana hatlarını çizin
  • Doğru yolda kalmanızı sağlayacak zaman çizelgelerini ve kilometre taşlarını kullanarak temel iş hedeflerinizi tanımlayın
  • İşletmenizin amaçları, hedefleri ve ürünleriyle ilgili tüm önemli bilgileri belirten bir yönetici özeti yazın

Her adımı daha ayrıntılı olarak incelemek için çevrimiçi bir işletme kurmak: Tam kılavuzumuzu okuyun ve önemli hiçbir şeyi kaçırmadığınızdan emin olmak için Yeni yıl için iş planı yapmanıza yardımcı olacak 7 ipucu makalemizden yararlanabilirsiniz.

4. Finansmanınızı hazırlayın

finansal güç

Bir işletme kurmak için ihtiyacınız olan tüm belgeleri topladıktan sonra sıra para konusunu düşünmeye geliyor.

Bir muhasebe yazılımı satın alın.

Muhasebe yazılımı gibi online araçlar, mali durumunuzu başından itibaren düzenli tutmanıza yardımcı olur.

Gerektiğinde uzmanlardan destek alın.

Bir muhasebeci ya da vergi avukatı tutmayı düşünün. Onların uzmanlığı ve deneyimi, yeni girişiminizin sağlıklı işleyebilmesine yardımcı olacaktır.

İşletmeniz için nasıl fon sağlayabileceğinizi belirleyin.

Melek yatırımcılardan, devlet hibelerine kadar her yolu araştırın.

Gerekli iş sigortalarını yaptırın.

İşletmeniz büyüdükçe sorumluluklarınız da artabilir. İşinizi doğru sigorta ile güvence altına almak oluşabilecek herhangi bir durumda hem duygusal hem de parasal olarak korunmanızı sağlayabilir.

5. Hukuki Yapınızı Araştırıp Oluşturun

işletme ve ticaret hukuku

İşletmenizi resmi olarak kaydetmeden önce iletmenizin temel yapısına karar vermeniz gerekecektir, işletmenizin türü hukuki boyuttaki işlemlerinizi etkileyecektir. İşletmenizin hangi türde olacağını seçerken dikkatli bir şekilde araştırma yapmanız gerkecektir.

Şahıs işletmesi? Limited şirket? şirket? ortaklık? başvurunuzu hangisini kurmak istediğinize göre yapın.

Şahıs mülkiyeti

Eğer işletmeniz bağımsız olarak sahibiyseniz şahıs işletmesini tercih edebilirsiniz. Bu, işiniz üzerinde tam özerkliğe sahip olacağınız ancak tüm borçlardan, yükümlülüklerden ve mali konulardan sorumlu olacağınız anlamına gelir.

Artıları:

  • İş kararlarından, geliştirmeden ve planlamadan tam sorumlu olacaksınız
  • İşletmenin tüm kârını alacaksınız
  • Vergi beyanında bulunmanın daha kolay olduğunu göreceksiniz

Eksileri:

  • Her şeyi kendi başınıza yönetmek sizi tüketebilir ve büyüme potansiyelinizi sınırlayabilir
  • Mali açıdan sıkıntıya düşerseniz, her türlü borcunuzu veya gecikmiş borcunuzu kapatmakla yükümlü olacaksınız

Ortaklık

Güçlerinizi yeni yetişen başka bir işletme sahibiyle birleştirmek, hem size hemde işin finansal yönlerinden ve bürokratik işlerden sorumlu olan başka bir kişiye iki kat daha fazla girişim kazandıracaktır. Çoğu zaman iki kafa, bir kafadan daha iyidir; doğru ortaklığı kurun ve işletmenizin daha başlangıçta büyüdüğünü görebilirsiniz.

Artıları:

  • İki kat daha fazla beceriye, bakış açısına ve mali kapsama sahip olacaksınız
  • İşletmenin yürütülmesinden ve mali ve hukuki yönlerinden sorumlu başka bir kişi bulunacaktır.

Eksileri:

  • Siz ve partneriniz herhangi bir konuda anlaşmazlığa düşerseniz, bu durum ilerlemeyi raydan çıkarabilecek ve büyümeyi engelleyebilecek türde sürtüşmelere neden olabilir.

Şirket

Bir şirket olarak kişisel varlıklarınızı ticari varlıklarınızdan ayıracaksınız. Bu, şirketinizin borç altına girebileceği ve hukuki ihtilaflara maruz kalabileceği anlamına gelirken, çoğu durumda kişisel mali durumunuz ve varlıklarınız korunmaya devam edecektir. Göz önünde bulundurulması gereken birçok farklı şirket biçimi vardır ve bunlardan bazıları oldukça iyi yatırım fırsatlarına erişim sunar.

Artıları:

  • Mükemmel sermaye seçeneklerine erişim kazanacaksınız
  • Belirli vergi indirimlerinden yararlanacaksınız
  • Kişisel varlıklarınızı koruyabileceksiniz

Eksileri:

  • Şirketlerin kurulması ve işletilmesi maliyetli olabilir
  • Bir şirketin işleyişinde çok fazla bürokrasi söz konusu olabilir

Limited şirket (LLC)

Bu tür iş yapısı, yeni işletmeler için en yaygın seçeneklerden biridir. Bir limited şirket (LLC) olarak, bir şirketin yasal korumasından yararlanırken aynı zamanda bir iş ortaklığının vergi getirilerinden de yararlanacaksınız.

Artıları:

  • Kurulum süreci görelilik açısından basittir
  • Sağlıklı sermaye ve finansman seçeneklerine erişim kazanacaksınız
  • Kişisel mali durumunuzla ilgili belirli bir düzeyde korumaya sahip olacaksınız

Eksileri:

  • Yatırım seçenekleriniz bir LLC ile sınırlandırılabilir
  • Oldukça maliyetli yıllık bakım ücretlerine tabi olabilirsiniz

Bir LLC'nin nasıl başlatılacağı hakkında daha fazla bilgi mi istiyorsunuz? Rehberimiz sizi kapsıyor.

Amaçlarınızı ve hedeflerinizi dikkate alarak her iş yapısının artılarını ve eksilerini tartın. Bu noktada, onu resmileştirmek ve markanızı hayata geçirmek için akılda kalıcı bir işletme adı üzerinde beyin fırtınası yapmak isteyeceksiniz.

Çevrimiçi ortamda varlığınızın temelini oluşturan alan adınızın Kullanılabilirlilğini kontrol etmeniz için GoDaddy Domain sorgulama çubuğunu kullanabilirsiniz.

Markanızı öne çıkaran işletme adınıza karar verdikten sonra uygun alan adını güvence altına alırsınız.

İlişkin: Çevrimiçi mağzanız için ideal alan adını nasıl seçersiniz?

6. İşletmenizi kaydedin ve gerekli lisansları alın

işletme kaydı

Bir iş yolculuğuna nasıl başlayacağınızın bir sonraki adımı, işletmenizi kaydettirmek ve gerekli lisansları almaktır.

Türkiye’de işletme kayıt işletmleri dijital ortamdan MERSİS sistemi üzerinden kolayca gerçekleştirilebilir.

İşletme adınızı seçip işletme yapınıza yerleşerek kayıt sürecini zaten başlatmış olacaksınız. Kayıt işlemini tamamlamak ve doğru lisansları almak için şunları yapmanız gerekir:

  • Yasal yapınıza bağlı olarak tüm kayıt gerekliliklerini kontrol edin
  • Ticaret yapmayı veya faaliyet göstermeyi düşündüğünüz tüm bölgelerin kayıt gereklilikleri üzerinde çalışın
  • Tüm vergiler için kaydolun
  • Gerekirse bir vergi kimlik numarası alın
  • İlgili ticari markaları dosyalayın
  • Kuruluşunuza hangi işletme lisansının uygun olduğunu öğrenin ve başvuru sürecini başlatın

7. Bir ticari banka hesabı açın

İşletmeniz neredeyse çalışır durumdayken bir banka hesabı açmak isteyebilirsiniz. 2023'te, işletmenizi ve kişisel varlıklarınızı ayrı tutmak için bir ticari banka hesabı açma konusunda seçeneklerin sonu yok.

İşletmenizin büyüklüğüne ve hedeflerinize uygun avantaj ve özelliklere sahip bir banka hesabı seçmelisiniz.

İpucu: Esnek kredi seçeneklerinin yanı sıra mükemmel müşteri hizmetleri ve çevrimiçi bankacılık uygulamasına sahip ticari banka hesaplarının kısa bir listesini oluşturun

İşletme bankası hesabınızı oluşturmak için ihtiyacınız olacak:

  • Resmi iş kurma belgeleri
  • Vergi kimlik numaraları
  • Resmi işletme adınız ve konumunuz
  • İşletmenin kurulduğu vrya kurulacağı tarih
  • Sosyal Güvenlik numaranız, adresiniz ve doğum tarihiniz

8. İşletme sigortası alın

işletme sigortası

Banka hesabınızı açmanın yanı sıra işletme sigortası yaptırmanız da gerekebilir. Bunu yapmazsanız, beklenmedik sorunlar, hasarlar veya anlaşmazlıklar ortaya çıkarsa kendinizi çok büyük bir faturayla karşı karşıya bulabilirsiniz.

Küçük bir işletme olsanız bile, kendinizi her türlü olasılığa karşı korumak için doğru türde bir sigorta yaptırmanız gerekecektir.

Maddi ürünler yerine bir hizmet sunuyorsanız, tüketiciyle karşı karşıya kalabileceğiniz herhangi bir hataya karşı mesleki sorumluluk sigortası almanız da faydalı olacaktır. Ayrıca işletmeniz ölçeklendikçe istihdam uygulamaları sorumluluk sigortasını da düşünebilirsiniz. Bu tür bir teminat sizi herhangi bir potansiyel çalışan iddiasına veya şikayetine karşı koruyacaktır.

9. Markanızın temellerini oluşturun

Müşterilerinizi karşılamaya başlamadan önce sağlam bir marka kimliği oluşturmanız gerekiyor. İşletme alan adınızı başlangıç noktası olarak alabilir ve aşağıda sayacağımız unsurları marka kimliğinizi oluşturmak ve geliştirmek için kullanabilirsiniz.

Profesyonel e-posta adresi alın.

Profesyonel e-posta adresi ile alan adınıza uyumlu bir e-posta adresi oluşturabilir ve müşterilerinize işletmenizi ciddiye aldığınızı gösterebilirsiniz. Profesyonel bir e-posta adresi güvenilirliğinizi artırır ve markanızı güçlendirir.

İş telefonunuz için ayrı bir hat alın.

Mobil cihazınıza bir iş telefonu hattı eklemeyi düşünün. İş yapmak için iki ayrı telefona ihtiyaç duyduğunuz günler geride kaldı; kişisel bilgilerinizi gizli tutarken arama yapabilmek için ikinci bir telefon numarası uygulaması kullanabilirsiniz.

Bir logonuz olsun.

Bir logo oluşturun ve kartvizitlerinizde, antetli kağıtlarınızda ve web sitenizde kullanın. Logoyu kendiniz oluşturabilir ya da bir tasarımcı ile anlaşabilirsiniz.

Bir web sitesi kurun.

web sitesi kurmak

Bu noktada web sitenizi oluşturmaya ve işinizi hayata geçirmeye hazır olacaksınız. Web siteniz veya çevrimiçi mağazanız tüm işletmenizin dijital merkezi olacaktır; bu nedenle tasarımı ve işlevselliği tam olarak doğru bir şekilde elde etmek çok önemlidir.

GoDaddy Hazır Web Sitesi: işletmeniz için mobil kullanıma uygun ucretsiz bir website oluşturun

İşletmeniz için bir web sitesi başlatmakla ilgileniyorsanız, işte size yardımcı olacak özenle seçilmiş bazı kaynaklar:

İpucu: Şık, harika tasarlanmış ve gezinmesi kolay bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için güçlü ve ustalaşması kolay GoDaddy E-ticaret hosting deneyin.

İşletmeniz için sosyal profiller oluşturun.

Sosyal medyada etkileşime girmeye hazır olmasanız da, işletmeniz için birden fazla platformda profil oluşturun. Böylece bu platformları kullanmaya hazır olduğunuzda sosyal profilleriniz işletme adınızla eşleşecektir.

İlişkin: Çevrimiçi mağazanız için ideal alan adını nasıl seçersiniz?

Bir pazarlama stratejisi oluşturun.

Aynı bir iş planı oluşturmak gibi, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi piyasaya sürmeden önce başarılı olabilmek için ana hatlarıyla bir pazarlama planı belirlemeniz gerekiyor. Yeni potansiyel müşteriler oluşturmak ve trafiğinizi artırmak için sosyal medya ve diğer reklam yöntemlerini kullanmayı düşünün.

Küçük işletmeler için pazarlama-stratejileri adlı kılavuzumuza bakarak pazarlama hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

İşletmenizi en iyi şekilde yönetin

Yeni bir işletme kurmak konusunda başarılı olmak için, işinizi güvenilir bir varlık olarak konumlandırmanız gerekiyor. Ziyaretçilerinize güven vermek ve harekete geçmeye teşvik etmek için bu uygulamaları göz önünde bulundurun.

İşletme politikalarınızı tanımlayın.

Anlaşılması kolay bir dilde tüm politikalarınızı açıkça tanımlayın. Sitenizde göründüklerinden ve müşterilerinizin kolayca ulaşabildiğinden emin olun.

İşletmeniz için sözleşmeleri önceden hazırlayın.

Temel kurallar ve beklentileri önceden belirlemeniz hem işinize hem müşterilerinize fayda sağlar.

İletişim bilgileriniz kolayca erişilebilir olsun.

İletişim bilgilerinizin ve çalışma saatlerinizin web sitenizde kolayca görüntülenebildiğinden emin olun.

Sosyal kanıt sunun.

Web sitenizde müşteri yorumlarına yer verin. Müşteri yorumları harika bir sosyal kanıt türüdür ve potansiyel müşterilerinize ürünleriniz, hizmetleriniz veya işletmeniz hakkında benzersiz ve güvenilir bilgiler sağlar.

Yeni bir işletme kurmak için hazır mısınız: Kontrol listesi için ipuçları

İşte sizin için hazırladığımız kontrol listesine bakarken karşılaşacağınız bazı özellikler:

Başlangıç adımları

Bir işletme kurmak için öncelikle atmanız gereken temel adımlar var. Her şeyden önce, iş hedeflerinizi belirlemek, işiniz için en uygun yeri belirlemek ve finansal durumunuzu gözden geçirmek gibi adımlar atmalısınız.

Markalamanın temelleri

İşletmeniz için bir alan adı aldıktan sonra sıra web sitesi, kartvizit ve logo oluşturmaya geliyor. Bu temel markalama özellikleri gelecekteki müşterilerinizde güçlü bir ilk izlenim bırakmanıza yardımcı olacaktır.

Ticari işlemler için atılacak adımlar

Sizin için oluşturduğumuz listede, bir avukat tutma, kredi limiti oluşturma ve iş sigortası yaptırma gibi temel ticari işlemlerin bir özetini de bulacaksınız.

Açılış öncesi yapmanız gerekenler

Bina kodlarını gözden geçirmek ve profesyonel kuruluşlara katılmak gibi atmanız gereken ön adımları gözden geçirin.

Yeni bir işletme kurmak için başlangıçta yapmanız gereken çok şey olduğunun farkındayız. Ancak sizin için hazırladığımız liste, hiçbir önemli adımı atlamamanıza ve girişiminizi daha başlangıçta mümkün olan en iyi pozisyonda konumlandırmanıza yardımcı olabilir. Böylece girişiminiz için sağlam bir temel oluşturabilirsiniz. Bu adımların hepsini tek bir hafta sonunda tamamlamanız gerektiğini düşünmeyin. İşletmenize zaman ayırın ve işinizi özenle yapın. Sağlam bir temel oluşturduktan sonra daha fazla müşteri kazanmak için e-posta pazarlama yapma ya da bir iş blogu yazma gibi yöntemlere de şans verebilirsiniz.

İşletme Kurmak Sıkça Sorulan Sorular (SSS):

Yeni başlayan biri nasıl iş kurabilir?

Yeni başlayan biri kesinlikle bir işe başlayabilir. Hedefleriniz hakkında net bir fikriniz olduğu ve yaptığınız işe tutkuyla bağlı olduğunuz sürece işinizi gerçek bir başarıya dönüştürebilirsiniz. Bu kılavuzdaki adımları takip ettiğinizde düşündüğünüzden daha kısa sürede çalışır durumda olacaksınız.

Sıfırdan bir iş kurmak için ne kadar paraya ihtiyacınız var?

Sıfırdan bir işletme kurmak işletme türü ve işletme amacına göre değişmektedir ve kaynaklarda gösterilen rakamların kesimliğ yoktur detaylı araştırma ve hesaplamar sonucu kendi kurmak istediğiniz işletmenin maliyetini hesaplamanız gerekecektir.

Kendi başıma bir iş yürütebilir miyim?

Küçük bir işletmeyi tek başınıza yürütmemeniz için hiçbir neden yok. Doğru kaynaklar ve doğru yaklaşımla işinizi kurabilir, başlatabilir ve işletebilirsiniz. Tek başına gitmek fazlasıyla mümkün ama dikkate alınması gereken o kadar çok şey var ki, bu çok büyük bir girişim. İşletmeniz büyüdükçe küçük bir ekip kiralamak veya bir ortak bulundurmak iyi bir fikir olacaktır. Bu şekilde ticari büyümenizi daha da hızlandırabilirsiniz.

Yasal bir organizasyon nasıl oluşturulur?

İş fikrinizi yasal bir organizasyona taşımak için yapmanız gerekenlerin kısa bir özetini burada bulabilirsiniz:

Öncelikle işletmeniz için benzersiz bir isim bulun. Daha sonra, şahıs şirketi, ortaklık, LLC veya şirket gibi hangi tür iş yapısının sizin için en iyi sonucu verdiğini belirleyin. Bunları hallettikten sonra işletmeniz için iyi bir yer seçin ve gerekli tüm izin ve lisanslara sahip olduğunuzdan emin olun. Ardından tüm evraklarınızı sırayla alın ve eyaletinize kaydolun. Bundan sonra, bir şirket banka hesabı açmak ve vergilerinizi takip etmek gibi finansal bilgilerinizi ayarlamanın zamanı geldi. Bir iş kurmanın biraz karmaşık olabileceğini unutmayın; bu nedenle, her şeyi doğru yaptığınızdan emin olmak için bir vergi danışmanı veya avukatla konuşmak her zaman iyi bir fikirdir.

Başlaması en kolay iş nedir?

Hizmete dayalı bir iş, fiziksel stok veya envanterle uğraşmanıza gerek olmadığı için genellikle başlaması en kolay iş olarak kabul edilir. Ancak 2023'te başarılı bir çevrimiçi işletme kurup başlatmak hiç bu kadar erişilebilir olmamıştı. Dijital çağda, teknik uzmanlık gerektirmeden bir e-ticaret mağazası kurmanıza veya bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olacak araçlar mevcuttur. Doğru adımları takip ettiğinizde hemen hemen her türlü iş elinizin altında olacaktır.

Bir işe başlamanın en basit yasal formu nedir?

Şahıs mülkiyeti, kurulması en kolay ticari yasal yapıdır. Eğer biraz sermayeniz varsa kolaylıkla şahıs şirketi başvurusunda bulunabilirsiniz. İşletmenin tamamı üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız ancak şunu unutmayın: İşin mali ve hukuki yönlerinden siz sorumlu olacaksınız.

Kullanılan Ürünler

Alan AdlarıDaha fazla bilgi edinin