GenelKategori

WordPress için ücretsiz canlı destek eklentileri ve kullanım ipuçları

Okuma süresi: 6 dk
Brenda Barron

Canlı destek, web sitelerinde düzgün müşteri hizmeti sağlanmasında büyük rol oynuyor. Ancak bu hizmet, COVID-19 salgını ile başa çıkmaya çalıştığımız bu dönemde daha da önemli hale geliyor.

İnsanlar bu kriz sırasında işlerini devam ettirebilmenin yollarını ararken, onlara elinizden gelen her türlü desteği sağlamaya çalışmak önemlidir.

Yani temel olarak, sağladığınız iletişimin mümkün olduğunca kesintisiz olması gerekiyor. İşletmeniz için bir WordPress web siteniz varsa, anlı destek (ya da canlı sohbet) eklentileri bunu kolaylaştırmanın en iyi yoludur.

Şimdi öncelikle sizin için seçtiğimiz canlı sohbet eklentilerine göz atacağız, ardından etkili bir canlı yardım hizmeti verebilmeniz için ipuçları paylaşacağız. Hadi başlayalım.

İlgili yazı: Müşterilerinizle kolayca iletişim kurmak için ne yapmalısınız? 

WordPress için 5 ücretsiz canlı destek eklentisi

İşte WordPress web sitenizde kullanabileceğiniz ücretsiz canlı destek eklentilerinden birkaçı:

  1. Pure Chat
  2. WP-Live Chat
  3. LiveChat
  4. Tidio
  5. iFlyChat

Şimdi her birini daha ayrıntılı inceleyelim. Daha fazla WordPress canlı sohbet eklentisine göz atmak ve indirilme sayıları, kullanıcı puanlamaları gibi bilgilere erişmek için WordPress Eklenti Kütüphanesi’ni de kullanabilirsiniz.

1. Pure Chat

Pure Chat, ziyaretçilerinizle sınırsız sayıda mesajlaşmanıza izin veren ücretsiz bir canlı destek eklentisidir. Tek hesaba en fazla üç kullanıcı ekleyebilirsiniz. Eklentinin ücretsiz sürümü ile WordPress sitenizde görünen widget’i özelleştirebilir, e-posta formlarını yapılandırabilir, sohbet transkriptlerini görüntüleyebilir ve ziyaretçilerinizi sohbet başlatmaya yöneltecek pop-up bildirimler çıkarabilirsiniz.

2. WP-Live Chat

WP-Live Chat, ziyaretçilerinizle doğrudan web sitenizden hızlı ve kolay bir şekilde bağlantı kurmanızı sağlayan başka bir seçenek. Bu eklenti ile tek bir yönetim panosu üzerinden, konuşmalarınızı yönetecek sınırsız sayıda kullanıcı ekleyebilir, konuşma metinlerini görüntüleyebilir ve e-posta yanıtları oluşturabilirsiniz.

3. LiveChat

LiveChat de harika bir diğer seçenek. Bu WordPress canlı destek eklentisi, ziyaretçileriniz ve müşterileriniz ile sitenizde gezinirlerken etkileşime geçmeyi mümkün kılıyor. Bu sayede müşteriler ile sepette ödeme yaptıkları sırada konuşmanın ve satış teklifleri sunmanın yanı sıra, satış hedefleri de belirleyebilir ve takip edebilirsiniz. Müşteri verilerini görüntüleyebilir ve o online olmadığınız zamanlarda bile müşterilerle etkileşim kurmak için otomasyon özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bu da, özellikle içinde yaşadığımız belirsiz zamanlarda oldukça işinize yarayabilir.

4. Tidio

Tidio, hızlı ve kolayca kurulabilen ve ücretsiz olduğu göz önünde bulundurulursa oldukça iyi özellikler sunan bir canlı destek eklentisi. Canlı yazma, gerçek zamanlı ziyaretçi listesi ve canlı sohbet analizi gibi özellikleri bulunuyor. Bir ziyaretçinin sizinle konuşmaya başlamadan önce hangi sayfalarınızı görüntülediğini bile görebilir, böylece sorunlarını doğrudan ele alabilirsiniz.

5. iFlyChat

Listemizdeki son eklenti iFlyChat. Bu eklenti, ziyaretçilerinizle daha gerçek zamanlı bir bağlantı kurmanızı sağlıyor. Gerçek zamanlı konuşmalar gerçekleştirebilir, hatta ziyaretçileriniz arasında bire bir özel görüşmeler yapabilir, grup sohbetleri ve sohbet odaları oluşturabilirsiniz. Bu, özellikle içinde bulunduğumuz belirsizlik zamanlarında ziyaretçilerinize gerçek zamanlı destek sağlamanın mükemmel bir yolunu sunuyor.

Ziyaretçilerinize etkili bir canlı destek hizmeti sağlamanız için ipuçları

Birkaç eklenti önerisi verdiğimize göre artık web sitenizdeki canlı destek hizmetini nasıl yöneteceğinize odaklanabiliriz, özellikle de küresel bir pandemi sırasında…

Bulması ve kullanması kolay olsun

İlk ipucu oldukça bariz görünebilir ama sitenizdeki canlı destek hizmetinin kolayca bulunabildiğinden emin olun. Örneğin, ziyaretçiler sitenize geldiğinde ya da belirli bir eylemi gerçekleştirdiklerinde otomatik olarak belirecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Canlı sohbet açıldıktan sonra yalnızca en alakalı özelliklerin sunulduğundan emin olun. Burada aslında tek ihtiyacınız olan bir metin kutusu ve enter düğmesi.

Canlı destek için otomatik yanıtlar hazırlayın

Web sitenizi tek başınıza yönetiyorsanız veya sadece küçük bir ekibiniz varsa, ziyaretçilere kimsenin canlı destek sağlayamayacağı zamanlar olacaktır.

Böyle zamanlar için, ziyaretçilerin yaygın olarak sordukları sorulara hazır cevaplar hazırlamanız çok önemlidir.
Bu, müşteri hizmetleri deneyimine kişisel bir dokunuş eklemenin yanı sıra, çalışma saatleriniz dışında bir soruya cevap arayan ziyaretçilerinizi rahatlatmaya yardımcı olacaktır.

Mobil arayüzünün de iyi olduğundan emin olun

Canlı desteğin mobil cihazlarda ne kadar iyi çalıştığı da aklınızda bulundumanız gereken başka bir unsur. Birçok potansiyel müşteri, sitenizi telefon veya tabletten görüntüleyeceğinden, canlı desteğin mobilde de iyi çalışması gerekiyor.

Bu aynı zamanda arka uç için de önemli. Eklentinin sizin tarafınızdan kullanılması zorsa, site ziyaretçileriyle iletişim kurmak çok daha zor olacaktır.

Canlı destek sağlarken pozitif kalmaya özen gösterin

Canlı destek sırasında yazdığınız tüm mesajların tonunun neşeli ve olumlu olmasına dikkat edin. Bu zamanda hemen hemen herkes bir şekilde baskı altında hissediyor. İş kaybı, sağlık hizmetleri, taksit veya kira ödemeleri gibi endişeler gerginliğin artmasına sebep oluyor.

Dolayısıyla, bir müşteri size soru sorarken kaba davransa bile, siz aynı şekilde yanıt vermeyin; aksine, nazik ve anlayışlı olmaya çalışın. Böylece hem müşterilerinizle ilişkilerinizi geliştirebilir hem de belki birinin kötü giden gününü biraz da olsa iyiye döndürebilirsiniz.

Çevrimdışı olmayı da unutmayın

Canlı destek hizmetiniz için mesai saatleri belirlemeniz gayet normaldir. Çevrimdışı olduğunuz zamanlar için SSS (sıkça sorulan sorular) yanıtları belirleyebilirsiniz, ancak yine de profesyonel hayatınız için belirli sınırlar oluşturmaya da özen gösterin.

Çalışma saatlerinizi kolayca görülebilecek bir şekilde belirtin.

Bu, ziyaretçileriniz için de olumlu bir beklenti yaratır. Kısaca, ne zaman müsait olduğunuzu açık açık belirtirseniz, bu saatler dışında size ulaşamadıklarında şaşırmayacaklardır.

Canlı destek eklentilerini kullanmaya başlamak

İyi bir canlı destek eklentisi, ziyaretçilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin işletmeniz ile ilgili endişelerini hafifletmek için çok işinize yarayabilir.

Özellikle de COVID-19 salgınının etkilerini yaşadığımız bir dönemde…

O zaman şimdi bir eklenti seçin ve yükleyin. Kolayca kullanılabildiğinden ve çalışma saatlerinizi açıkça belirttiğinizden emin olun. Otomatik yanıtlar oluşturun ve her zaman olumlu bir tutum sergileyin.

Böylece, pek çok şeyin belirsiz olduğu bu dönemde, müşterileriniz en azından sizden iyi bir hizmet alacaklarından emin olabilirler.