GenelKategori

WordPress ile para kazanmak için WooCommerce nasıl kullanılır?

Okuma süresi: 8 dk
Bob Dunn

Bir e-ticaret eklentisinden faydalanarak WordPress ile para kazanmak herkesin aklına gelmiştir. Sonuçta bir şeyler satıyorsunuz, değil mi? E-ticaret dendiğinde insanların aklına genellikle ürün satan online mağazalar geliyor. Bunlar el işi ürünler satan yerel dükkanlardan, büyük ve bilindik perakendecilere kadar farklılık gösterebiliyor.

Ancak, e-ticaretin tanımı sandığınızdan daha geniş. Sözlük, e-ticareti şu şekilde tanımlıyor: İnternette elektronik olarak yapılan ticari işlemler.

Yani özetle bu, hemen hemen her şey olabilir. Müşterilerinize ürün satacağınız bir mağaza açmak için WooCommerce kullanmak sadece bir başlangıç. Web siteniz ile bundan daha fazlasını da yapabilirsiniz.

WordPress ile satış yapmak ve para kazanmak için kullanabileceğiniz birçok farklı eklenti var, ancak WooCommerce’i zaten kullanıyorsanız veya ürün satmayı ve diğer satış modellerine geçmeyi planlıyorsanız, bu eklenti sizin için ideal çözüm olabilir.

İlgili yazı: İnternette satış nasıl yapılır: Kapsamlı bir e-ticaret rehberi 

WooCommerce ve WordPress ile para kazanmak için izleyebileceğiniz 7 yol

Fiziksel olarak ürün satsanız da satmasanız da WooCommerce ve WordPress ile para kazanmak için yapabilecekleriniz var:

  1. Profesyonel hizmetler satın.
  2. Gelir ortaklığı pazarlamasından yararlanın.
  3. Online kurs ve üyelikler sunun.
  4. Etkinlik ve atölye biletleri satın.
  5. Reklam ve sponsorluk paketleri sunun.
  6. Bağış isteyin.
  7. Dropshipping (stoksuz satış) hizmetinden yararlanın.

Şimdi her bir stratejiye daha yakından bakalım.

1. WordPress ile para kazanmak için WooCommerce’i profesyonel hizmetler satmak için kullanın

WooCommerce sanal ürünler satmanıza da imkan tanıyor, bunlar da aklınıza gelebilecek herhangi bir hizmeti içerebilir. Kişisel antrenörlük, danışmanlık ya da web tasarım gibi daha belirgin bir hizmet… Şimdi WooCommerce ile satabileceğiniz hizmet modellerine daha yakından bakalım.

Paketler

Hizmetlerinizi sabit bir paket fiyatı üzerinden satıyorsanız, bunları ürün olarak da konumlandırabilirsiniz. Örneğin farklı seviyelerdeki web tasarım hizmetlerinizi, temel ve ileri seviye gibi farklı paketler halinde sunabilirsiniz.

Ayrıca, WooCommerce Product Add-Ons gibi bir eklenti sayesinde alakart hizmetler de sağlayabilirsiniz. Örneğin web tasarım paketine ek olarak aylık bakım ya da eğitimler gibi hizmetler sunabilirsiniz.

Rezervasyon seçeneği

WordPress ile para kazanmak için başka bir yol da, potansiyel ve mevcut müşterilerinize hem online hem de fiziksel olarak vaktiniz için rezervasyon yapma olanağı vermektir. Bu da geniş bir hizmet ve fiyatlandırma yelpazesini içerebilir.

Bir danışman veya eğitmen, bir ile beş saat arasında seanslar satabilir. Ya da bir mekanınızı veya ekipmanlarınızı saatlik, günlük, haftalık veya daha uzun süreler için kiraya verebilirsiniz.

WooCommerce Bookings eklentisi de dahil olmak üzere pek çok rezervasyon eklentisini WordPress ile kolayca entegre edebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza ve istediğiniz esneklik seviyesine bağlı olarak, WooCommerce ile sorunsuz olarak çalışacak bir eklenti bulmak hiç de zor değil.

Dijital indirmeler

Dijital indirmeler için WooCommerce’i kolayca kullanabilirsiniz. Ancak sadece dijital indirmeler satmayı düşünüyorsanız Easy Digital Downloads gibi bir eklenti kullanmayı düşünün. Sadece bu amaç için tasarlanmış bir ürün olduğundan, işini oldukça etkili bir şekilde yapıyor.

Bununla birlikte, diğer ürün ve hizmetlerinize ek olarak dijital indirmeler satmayı da düşünüyorsanız, WooCommerce sizin için biçilmiş kaftan olabilir.

Örneğin, teknoloji ürünleri satan bir online mağazanız varsa, müşterilerinize ek kaynak ve eğitim sunmak için e-kitap satmayı da düşünebilirsiniz. Ya da bunları belirli zamanlarda promosyon olarak sunabilirsiniz.

wordpress para kazanmak klavye download tuşu

2. Gelir ortaklığı pazarlamasından yararlanın

Satış ya da gelir ortaklığı pazarlaması için WooCommerce kullanarak WordPress ile para kazanmak çoğu kişinin düşünmediği bir yöntem. Ama belli bir ihtiyacı gerçekten karşılıyor. WooCommerce kullanırken harici ürünler/gelir ortaklığı ürünleri de yaratabilirsiniz. Böylece bu ürünleri de, aynı kendi sattığınız ürünler gibi, dilediğiniz ürün açıklamalarıyla web sitenize ekleyebilirsiniz.

Bu özellik, harici bir bağlantıya bağlantı vermenize olanak tanıyor.

Burada sadece bir bağlantı vermek yerine, potansiyel müşterileriniz satın almak için bağlantı verdiğiniz siteye geçmeden önce onlara ürün hakkında daha fazla bilgi sunmak için özel bir ürün sayfası da oluşturabilirsiniz.

Ayrıca Product Retailers gibi bir WooCommerce uzantısı kullanıyorsanız, tek bir ürüne birkaç perakende bağlantısı da ekleyebilirsiniz. Böylece isterseniz ziyaretçilerinize aynı ürünü Amazon, Hepsiburada ya da gelir ortaklığı anlaşmanız olan başka bir yerden alma seçeneği sunabilirsiniz.

Müşterilerinize böyle farklı seçenekler sunmak, onlara aynı ürünü siteler arası karşılaştırma imkanı verdiği için satışlarınıza da yardımcı olabilir.

İlgili yazı: Blogunuzda satış ortaklığı yapmaya nasıl başlayabilirsiniz? 

3. Online kurs ve üyelikler sunun

Hem online kurslar hem de üyelik siteleri son birkaç yılda oldukça arttı ve bu modelleri kullanarak yapabilecekleriniz sınırsız görünüyor.

WooCommerce ile online kurslar

WordPress ile para kazanmak için oluşturacağınız online kursları istediğiniz hacimde tasarlayabilirsiniz. Mevcut LMS (learning management system, öğrenme yönetim sistemi) eklentilerinin çoğu da ödeme adımında WooCommerce ile entegre edilebiliyor. Bununla birlikte WooCommerce’in online kurs yönetimi sunan kendi eklentisi Sensei de bulunuyor. Ancak LifterLMS ve LearnDash gibi diğer popüler WordPress eklentileri de WooCommerce ile kolayca entegre edilebiliyor.

Üyelik siteleri

WooCommerce’in Membership uzantısı, WooCommerce ile kurduğunuz online mağazaya üyelik özelliği eklemenin harika bir yolu.

Müşterilerinize üye olma imkanı sunmak, onlara sadece üyelere özel ürünlere ya da özel indirimlere erişim olanağı sağlar.

WordPress için kullanabileceğiniz sayısız üyelik eklentisi bulunuyor ve bunların çoğu ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için WooCommerce ile entegre edilebiliyor.

wordpress para kazanmak üyelik ekranı

Sizinle daha önce paylaştığım yöntemlerden yola çıkarak WooCommerce ile satış yapmanın birçok yolu var. Bunun yanı sıra WooCommerce ile entegrasyon sunan yüzlerce eklenti ve uzantı sayesinde sınırsız seçeneğiniz bulunuyor.

İşte WordPress ile para kazanmak için izleyebileceğiniz birkaç yol daha:

4. Etkinlik ve atölye biletleri satın

Popüler etkinlik takvimlerinin çoğu WooCommerce ile uyumludur. Ayrıca kendi düzenlediğiniz etkinlikler ve atölyeler için bilet satışı yapmak da isteyebilirsiniz.

wordpress para kazanmak ajanda

5. WordPress ile para kazanmak için reklam ve sponsorluk paketleri sunun

Sitenizde reklam satıyor musunuz? Ya da belki bir podcast yayınlıyorsunuz. Reklam ve sponsorluk gibi paketler için bir ürün sayfası oluşturmak oldukça kolaydır. Ayrıca biri satın alım yaptığında ek bilgi toplamak için bir form eklentisi entegre edebilir ya da onları ek bilgilerini girebilecekleri başka bir sayfaya yönlendirebilirsiniz.

6. Bağış isteyin

Bir amaç için bağış toplayabilir ya da web sitenizde sunduklarınızla bağlı olarak insanlardan bağış yapmalarını isteyebilirsiniz. Bunu sabit bir miktar olarak belirleyebilir ya da bir eklenti ekleyerek bağış verenin dilediği miktarı belirleyebilmesi seçeneğini sunabilirsiniz.

7. Dropshipping (stoksuz satış) hizmetinden yararlanın

İnternette satış yapan pek çok perakendeci, ürünleri bir toptancıdan ayrı ayrı alıp doğrudan müşterilerinize göndermenize olanak tanıyan dropshipping (ya da stoksuz satış) modelini uyguluyor. Büyük bir envanter satın almak, stoklamak ve yönetmek ile uğraşmamanın belirli avantajları var. Siz de WordPress siteniz ile para kazanmak için bu yöntemi uygulamak istiyorsanız WooCommerce’in bununla ilgili bir uzantısı da bulunuyor.

WordPress ile para kazanmak için WooCommerce’in esnekliğinden faydalanın

WooCommerce’i 2011 yılında ilk çıktığı zaman sitemize kurdum. Birkaç ay öncesine kadar her zaman sitemizin dayanak noktası oldu. Fiziksel ürünler haricinde, bu yazıda bahsettiğim tüm yöntemler için WooCommerce kullandık. Farklı zamanlarda farklı hizmetler ve sanal ürünler sattığım için sürekli eklenti değiştirmeme gerek kalmadan sitemin sorunsuz çalışmasını sağlayabildim.

WooCommerce’i bir online mağaza işletmek, farklı para kazanma stratejilerinden yararlanmak ve müşterilerinizi eğitmek için kullanma olanağı paha biçilmez.

Siz de birkaç deneme yaparak WordPress ile para kazanmak için işinize yarayan ve yaramayan yöntemleri belirleyebilir ve müşterilerinizin ihtiyaçlarını hem şimdi hem de gelecekte daha etkili bir şekilde karşılama yolunda ilerleyebilirsiniz.

Kullanılan Ürünler