Geçtiğimiz ay sizinle 2017’nin en popüler WordPress eklentilerini paylaşmıştık. O yazıda da belirttiğimiz gibi, en popüler WordPress tema araştırmasını yaparken, her ay başında bir önceki ayın en fazla yüklenen temalarına göz attık. Genel kamu lisansı olmayan temaları ve GoDaddy temalarını da liste dışında bıraktık. WordPress ekosistemindeki popüler temaları derleme amacımıza bu şekilde ulaştık.
Yine hatırlatmak isterim ki bir WordPress tema popüler olduğu için, en iyi tema demek değil. Siz, ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçim yapmayı ve önce temaları test etmeyi unutmayın.
2017’nin en popüler WordPress tema listesi
En iyi 3 WordPress tema: Divi, Zerif ve Sydney
WordPress ile birlikte hâlihazırda yüklü gelen temalar dışında 2017 yılı boyunca en popüler olan temalar şöyle:
Divi’yi büyük ihtimalle duymuşsunuzdur. Divi, WordPress tema ötesinde bir ürün; daha çok WordPress platformunda çalışan bir web sitesi mimarı. Divi’nin düzenleme özellikleri daha en başından beri WordPress admin’in arka ucuna gönderiliyor. Divi 3.0 versiyonundan beri ön uç düzenleyicisinin önceliği “ne görüyorsan onu alırsın” tasarımına öncelik veriyor.
Sürükle-bırak özelliğine sahip olan Divi, başlı başına bir eklenti olarak da mevcut ve bu sayede herhangi bir WordPress tema için Divi’nin özellikleri kullanılabiliyor.
Zerif Lite, tek sayfalık bir WordPress tema olmasıyla övünüyor. Bu, farklı sayfalara yayabileceğiniz tüm bilgilerin tek bir ana sayfada toplandığı anlamına geliyor. Ana navigasyona tıklayarak, farklı bölümlere gidebiliyorsunuz. Zerif, WooCommerce’ü desteklemesinin yanı sıra demo içerikler ve mega menülere de sahip.
Ödeme yaparak yükseltme yaptığınızda Zerif daha fazla bölme de sunuyor; bunlar arasında arka fon videosu, fiyat tabloları ve Google Maps yer alıyor.
Sydney, işletmeler için tasarlanmış bir tema. WordPress yüklemesi sırasında uygulamaya alabileceğiniz Sydney ile çok fazla zorluğa girmenize gerek kalmadan basit bir işletme web sitesi oluşturabilirsiniz. Yükseltme yaparak Sydney Pro’ya geçmeniz durumunda ise daha fazla tema seçeneği, WooCommerce entegrasyonu, tek yazı/sayfa seçenekleri ve ek araçlardan faydalanabiliyorsunuz.
En popüler e-ticaret teması: Storefront
Storefront, WooCommerce’ün en iyi teması. Ana temayı ücretsiz kullanarak temel kişiselleştirme özelliklerinden faydalanabiliyorsunuz. Ödemeli eklentiler, daha fazla fonksiyon ve özelleştirme seçeneğine sahip olmanızı sağlıyor. Storefront, aynı zamanda ana tema olarak da görev yaptığı için web geliştiriciler sıfırdan başlamadan kişiselleştirilmiş WooCommerce temaları oluşturabiliyor.
En popüler blog teması: Hemingway
WordPress tema denince mevcut olanların çoğu ya işletmelere yönelik, ya da herkese uyacak şekilde tasarlanmış oluyor. Hemingway ise farklı bir yaklaşıma sahip. Tasarımcı Anders Noren’in çoğu teması gibi, Hemingway de blogger’lar için tasarlanmış. Beyaz alan ve tipografiye odaklanmasıyla dikkat çekiyor.
En popüler dergi teması: ColorMag
Colormag gibi dergi temaları, farklı kategorilerde yüksek hacimli içerik yayınlayan online mecraların popüler tercihi olarak dikkat çekiyor. Bu temalar, yayıncılar göz önünde bulundurularak tasarlanıyor ve süreçte reklam alanları da dikkate alınıyor.
ColorMag, komplike şablonlar oluşturmak için sırtını araçlara dayıyor. Tema, 15’den fazla araç alanı barındırıyor ve bunlar yazı gruplarını, resimleri ve reklamları yerleştirmek için kullanılabiliyor. ColorMag’i ödeme yaparak yükseltmeniz durumunda daha fazla tasarım seçeneği ve ek araç çeşitleri de elde edebiliyorsunuz.
En popüler portfolyo teması: Argent
Argent, Automattic’in WordPress.com için oluşturduğu bir portfolyo teması. Automattic, genellikle basit şablonlar kullanarak, beyaz alan ve tipografiye odaklanmayı tercih ediyor. Argent, yaratıcı işlerinizi sergileyebileceğiniz basit, temiz ve hızlı bir WordPress tema.
Peki ya 2018?
Sizlere 2017’nin en iyi WordPress tema ve eklentilerini sunduk. 2018’de trendleri takip ediyor, eklenti ve temaların güncel durumlarını inceliyor olacağız. Unutmayın; listemizde yer alan seçenekler, sizin için en iyi olmayabilir. İhtiyaçlarınızı iyi belirleyip, bu doğrultuda eklenti ve tema aramaya, deneme-yanılmaya da biraz pay bırakmaya özen göstermeye dikkat edin.