PazarlamaKategori

GoDaddy’den perakendeciler için dijital öneriler

Okuma süresi: 5 dk
Selina Bieber

Dijital dünya, her zamankinden daha hızlı bir şekilde gelişiyor ve artık online olmayan bir işletmenin keşfedilmesinin daha zor olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu, perakendeciler için de geçerli.

Çoğu işletmenin bilmediği şey ise bir web sitesi oluşturmanın pahalı olmadığı ve sürecin teknoloji profesyonellerine teslim edilmesinin gerekmediği. Her işletme, dijital varlıklarını güçlendirecek ve daha fazla müşteriye ulaşmalarını, potansiyel müşterileri müdavimlere çevirmelerini sağlayacak bir web sitesi oluşturabilir.

İşlerini dijital ortamlarda da büyütmek için web sitesi oluşturmayı düşünen perakendeciler için aşağıdaki 7 ipucunu hazırladık:

1. Ana sayfanızı iyice inceleyin

Web sitenizin ana sayfasını dükkânınızın vitrini gibi düşünün. Vitrininize bakan insanların içeride ne olduğunu merak etmesini ancak dekoru basit tutarak ne bekleyeceklerini de bilmesini istersiniz. Ana sayfanızda da basit, net bir navigasyon kullanırsanız, ziyaretçileriniz kendileri için önemli olan şeyleri kolaylıkla bulabilirler. GoDaddy, ilk etapta toplamda beş sayfalık bir siteyle başlanmasını öneriyor: Ana Sayfa, Hakkında, İletişim, Hizmetler ve Müşteri Görüşleri.

2. Hikâyenizi anlatın

Müşterilerinizin güvenini kazanma yolundaki önemli bir adım da hikâyenizi net bir şekilde anlatmak. Kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, yaptığınız işi neden yaptığınızı ve müşterilerinize neler sunduğunuzu açıklayın. Ziyaretçilerin, neden farklı olduğunuzu görmenizi sağlayın ve onlara özel şeyler sunduğunuzu belirtin. Kişisel olun, tutkulu olun, fotoğraf ve video kullanın.

3. Bir eylem çağrısı belirleyin

Başlangıç olarak sitenize telefon numaranız ve dükkânınızın adresi gibi iletişim bilgilerini girebilirsiniz. Böylece sitenizi ziyaret edenler sizi nerede bulacaklarını ve size nasıl ulaşacaklarını görebilirler. Perakendecilerin göz önünde bulundurabileceği diğer eylem çağrıları arasında ise müşterilerinin soruları olması durumunda arayabilecekleri bir numara, haber bültenine üyelik, özel teklifler veya işletmeyi ve ürünleri anlatan bir video olabilir.

4. Müşteri görüşlerini toplayın ve yayınlayın

Sizin yerinize başka insanların işletmenizden, işinizi ne kadar iyi yaptığınızdan bahsetmesi her zaman daha dikkat çekici ve inandırıcıdır. Web sitenizi ziyaret edenlerin başkalarının iyi deneyimlerini görmesi, sizinle iş yapma şanslarını artırır. Müşteri görüşlerini toplamak için direkt olarak müşterilerinizden görüşlerini isteyebilir veya interneti kullanabilirsiniz. İşletmenizin Facebook’ta, yerel rehberlerde ve sosyal medya platformlarında aldığı yorumlara bir göz atın. Buralara iyi yorumlar bırakan insanlarla iletişime geçerek yazdıklarını web sitenizde kullanıp kullanamayacağınızı sorun.

5. Ziyaretçilerin güvenli hissetmesini sağlayın

Özellikle web sitenizin e-ticaret özelliği olması durumunda ziyaretçilerin sitenizden güvenli bir şekilde alışveriş yapabileceğinden emin olmalısınız. Unutmayın ki, bugün dijital dünyada e-ticaret söz konusu olduğunda güvenlik en önemli önceliklerden biri. Web sitenizin güvenliğine yatırım yapmamanızın riski oldukça fazla çünkü herhangi bir siber saldırı sermaye kaybı, marka itibarının zedelenmesi ve tüketicilerde güven kaybına neden olabilir. GoDaddy gibi, işletmeler için web sitesi güvenliği konusunda kapsamlı ürün ve hizmetler sunan şirketler, ihtiyaçlarınıza en uygun çözümü seçmenize yardımcı olabilir.

6. Bir e-posta pazarlama aracına yatırım yapın

E-posta pazarlama kullanmayı değerlendirmeniz gerektiğini gösteren beş gerçek şöyle:

  • E-posta pazarlamanın yatırım getirisi yüzde 3800.
  • Bir e-posta kampanyasından elde edilebilecek tıklanma oranı, bir Tweet’inkinden 6 kat daha yüksek.
  • Sosyal medya, posta gibi pazarlama mesajlarıyla karşılaştırıldığında e-posta yüzde 66 ile en yüksek dönüşüm oranına sahip.

Bunlara ek olarak e-posta pazarlama e-posta adresleri toplamanızı ve mevcut ve potansiyel müşterileriniz için daha fazla kişiselleştirilmiş mesajlar oluşturmanızı sağlar. Farklı kitlelere, onlara uygun farklı türde mesajlar gönderebilirsiniz.

7. Sosyal medyayı entegre edin

Araştırmalar, çevrimiçi alışverişlerin yüzde 20’sinin sosyal medyada gezindikten sonra yapıldığını gösteriyor. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarınızı web sitenize entegre ederek bundan yararlanabilirsiniz. Müşterileriniz ile aranızda bir güven oluşturduğunuzda ve sayfanızı beğendiklerinde onlarla iletişime geçmek için size yeni bir yol açılmış olur. Ziyaretçilerinizin içeriklerinizi sosyal medyada paylaşmasını kolaylaştırdığınızda mevcut müşterilerinizin sizin pazarlamanızı yapmaya başladığını görebilirsiniz.

Kullanılan Ürünler