TasarımKategori

2017’nin en popüler WordPress web sitesi mimarı eklentileri

Okuma süresi: 6 dk
Tom Rankin

Web sitesi mimarı eklentileri hâlâ en uyanık WordPress web geliştiricilerinin bile başvurduğu araçlardan biri. Bu araçlar küçük bir harcamayla hem kendinize hem de müşterinize ciddi zaman kazandırıyor.

Ancak, WordPress ekosistemindeki diğer tüm alanlar gibi web sitesi mimarı eklentileri de devamlı değişiyor. Bir web geliştiricisinin devamlı olarak o ayın en çok tutulan veya en kullanışlı aracından haberdar olması da kolay değil.

Bu yazımızda 2017 için mevcut seçenekleri gözden geçirip (her biri farklı yaklaşımlara sahip) dört sağlam eklentiye yer vereceğiz ve mimari eklentilerin geleceğinin nereye doğru gittiğine kısaca bakacağız. Yazının sonunda bir sonraki projeniz için hangisini seçebileceğiniz hakkında daha net bir fikre sahip olacaksınız.

Mahallenin yeni çocuğuyla başlayalım!

1. Page Builder: Live Composer

Page Builder: Live Composer sayfa mimarı eklentiler dünyasında iki nedenden ötürü dalga yarattı: genel tasarım problemleri için mükemmel çözümler sunuyor ve tamamen ücretsiz. Evet doğru! Diğer ücretli alternatiflerin aksine Page Builder: Live Composer tamamen açık kaynaklı, ücretsiz ve satışa konu bir premium versiyonu da yok.

Web Sitesi Mimarı Eklentileri

Bu makaleyi yazarken 40 binin üzerinde aktif yüklemeyi görüyordu ve 4,7 yıldızla etkileyici bir ortalama puana sahipti. Eklentinin bağımsız sayfasını ziyaret ederek teklifleriyle ilgili tüm özelliklerin de anlatıldığı genel bir video izleyebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz uzantıları ve temaları geleceğin web geliştiricilerine esneklik ve yeni ufuklar sunuyor. Ücretli seçeneklerin egemen olduğu bir alanda Page Builder: Live Composer 2017’de tamamen ücretsiz bir alternatif olarak öne çıkıyor.

2. Visual Composer

Visual Composer uzun süredir WordPress geliştiricilerinin en çok yöneldiği mimari çözümlerden biri oldu ve bunu anlamak da zor değil. Hesaplı bir temel lisansla (ve ek nominal bir ücretle sunulan yıllık destekle) birçok özellik sunan bu eklentiyi neredeyse tüm projelerde sorunsuzca kullanabilirsiniz.

Web sitesi Mimarı Eklentileri Visual Composer

Eklentinin tanıtıcı videosunu izleyince neden ortalama kullanıcı puanının 5 yıldız üzerinden 4,7 olduğunu ve CodeCanyon satışlarının 250 bini geçtiğini anlayacaksınız. Bir geliştirici olarak üzerinde oynayabileceğiniz 45’ten fazla premium içerik elemanına ve hızlıca çekici tasarımlar yaratmanızı sağlayacak 60’tan fazla önceden tanımlanmış şablon tasarımına ulaşabilirsiniz.

Visual Composer birçok doküman, eğitim videosu ve eklenti içeriğiniz olsa da size güçlü bir çözüm sunuyor. 2017’de rekabet eskisinden daha kızışmış durumda ama Visual Composer her türlü mevcut ve yeni projeniz için hesaplı ve sağlam bir adres olarak kalmaya devam ediyor.

3. Beaver Builder

Fiyat skalasında daha yukarılarda yer alan Beaver Builder’ın çok hesaplı olduğu söylenemez. Yine de, müşterilerinize web sitesi hazırlarken size kazandıracağı zaman ve emeği fark edince fiyatını fazlasıyla hak ettiğini göreceksiniz.

Web Sitesi Mimarı Eklentileri Beaver Builder

Premium fiyatlı bir üründen bekleyebileceğiniz gibi Beaver Builder ciddi olarak farklılığını hissettiriyor; süper hızlı geri dönüşleri olan bir destek birimi, limitsiz lisansları, içinde gelen mükemmel Arama Motoru Optimizasyonu (AMO) ve tüm standart tema ve eklentilerle güzelce uyum sağlama yeteneği... Sayfalarınızı öncelikle bir ön düzenleyici de (front end editor) kurup 30’dan fazla son derece gösterişli şablonla enfes sonuçlara hızlıca ulaşabilirsiniz.

Sayfa mimarı ve tema özelleştirme demolarına Beaver Builder demo sayfasından eklenti bilgi üssüne sayfasından ulaşabilir ve satış sonrası genel sorularınız için ürünlerle ilgili SSS (sıkça sorulan sorular) sayfasına bakabilirsiniz. Uzun yıllardır ağırsiklet kategorisinde yer alan Beaver Builder 2017’de de hâlâ hesaplı, güvenilir oluşu ve zengin özellik setiyle web sitesi kurulumu için başvurulan eklentilerden olmaya devam ediyor.

4. Divi Builder

Son seçimimiz, kullanımı için yıllık bir tema kulübü paketine üye olmanızı gerektirdiği için hibrid bir alternatif. Divi Builder, çok popüler bir koleksiyon olan Elegant Themes ürünlerinin bir parçası olarak geliyor. Şirket limitsiz sayıda müşteri sitesi için kullanabileceğiniz geniş bir fiyat yelpazesinde ürün seçeneği sunuyor.

Web Sitesi Mimarı Eklentileri Divi

Şimdiye kadar Divi Theme’in hep bir parçası olarak sunulmuş olan Divi Builder artık seçtiğiniz tema üzerinde şablon oluşturmanıza yardımcı olmaya yönelik bir eklenti olarak tek başına sunuluyor. Divi’nin ön düzenleyicisinin (front-end editör) ne kadar iyi olduğunu anlamak için üzerinde oynayabileceğiniz web sitesi demosuna göz atın.

Halihazırda Divi ekosistemini kullanıyorsanız 2017’de büyük ihtimalle bunun dışında bir sayfa mimarı arayışı içinde olmazsınız ve kalitesinin farkına vardığınızda Elegant Theme’in diğer ürün çeşitlerine de göz atmak isteyebilirsiniz.

Sayfa mimarlarının geleceği nereye gidiyor?

Sihirli küreye bakmanın her zaman bir tahmin hatası payı vardır, seçimlerimiz ilerisi için üç ana eğilim olduğuna işaret ediyor:

  1. Ücretsiz seçenekler artabilir. Page Builder: Live Composer’ın başarısı web geliştiricilerinin hâlâ tamamen ücretsiz seçeneklere oldukça ilgi duyduğunu gösteriyor.
  2. Ağırsikletler tamamen SaaS (Hizmet olarak Yazılım) moduna geçebilir. Beaver Builder ve Visual Composer, iki büyük isim yıllık ücretlendirmelerini hâlâ destekle sınırlandırıyor olsalar da her iki ürünün de tamamen SaaS bazlı çözümler olarak sunulduğu bir geleceği hayal etmek zor değil.
  3. Tema spesifik eklentiler boşluğu doldurabilir. Divi Builder gibi çözümler önceden belli bir temayla birlikte gelirdi. Gördüğümüz gibi yeni trend bu fonksiyonu aynı yol üzerinde tek başına ayrı bir çözüm olarak sunmak.

Sonuç

Yukarıdaki dört seçimimizin de gösterdiği gibi web sitesi mimarı eklentileri dünyası 2017 yılında; yepyeni oyuncular, hâlâ en iyi çözümü sunmaya devam eden ağırsikletler ve giderek sofistike hâle gelen tema spesifik tekliflerin yan yana olduğu karışık bir tablo çiziyor. Sözlerimize son vermeden önce özellikle seçtiğimiz bu dört çözümün bir kez daha üzerinden gidelim:

  1. Page Builder: Live Composer: ücretsiz ve esnek bir alternatif için bunu kullanın.
  2. Visual Composer: Becerikli müşterilerinizin de kullanabileceği zengin özellikler setine sahip bir çözüm için buraya başvurun.
  3. Beaver Builder: Tüm çözümlere tek bir kanaldan ulaşmayı veya yolun ilerisinde kendi uzantılarınızı geliştirmeyi düşünüyorsanız bu seçenek size göre.
  4. Divi Builder: Halihazırda zaten Divi trenindeyseniz bu eklentinin avantajlarından yararlanın.

Sizler için seçtiğimiz top dört WordPress web sitesi mimarı eklentilerimiz işte böyle… Bir gözünüz ileride çıkabilecek yeni eklentilerin üzerinde olsun!

Kullanılan Ürünler